Op vakantie naar Spanje? Hou rekening met een aantal zaken

      Reacties uitgeschakeld voor Op vakantie naar Spanje? Hou rekening met een aantal zaken

De vakantietijd is voor velen de leukste tijd van het jaar. Sommigen blijven in Nederland en brengen de zomervakantie door op een vakantiepark, terwijl anderen de zon op zoeken en vertrekken naar de Canarische eilanden of Cyprus. Jaarlijks trekken er ook honderdduizenden Nederlanders op vakantie naar Spanje. Je kunt zowel met de auto, de bus, de trein als het vliegtuig naar Spanje. De snelste en soms ook goedkoopste optie is het vliegtuig. Wel dien je met een aantal zaken rekening te houden wanneer jouw bestemming Spanje is. Ik zal ze in deze blog met jullie delen!

De reisverzekering

Over het algemeen hebben vakantiegangers een standaard reisverzekering bijgevoegd in hun zorgverzekeringspakket. Toch vragen websites van vakantieaanbieders of luchtvaartondernemingen regelmatig om een aanvullende reisverzekering. Deze aanvullende reisverzekering kan over het algemeen altijd online afgesloten worden. Een online reisverzekering is wel zo gemakkelijk toch? Belangrijk bij een reisverzekering is om te letten op punten als diefstal, kwijtraken van je paspoort,  een annulering van een vlucht of eventuele schade aan uw auto of camper.

De prijs van uw reis

Uiteraard wil je niet teveel uitgeven aan uw vakantie en daarom is het belangrijk om rekening te houden met de prijs van uw reis. Een goedkope vakantie Spanje kan op verschillende manieren verkregen worden. Zo geven websites als booking.com of trivago.nl een handig overzicht van de goedkoopste accommodaties met de beste locatie. Ook is het raadzaam om vakanties niet te boeken via reisorganisatoren als Tui of Gogo. Zij rekenen altijd veel meer voor je vakantie. Losse vliegtickets, hotelkamers en transfers zijn over het algemeen veel goedkoper. Wil je niet teveel moeite doen voor je vakantie en zeker weten dat alles voor je wordt geregeld? Boek je vakantie dan via een reisorganisator.

Diefstal

Over het algemeen zijn wij in Nederland niet heel bekend met het zakkenrollen. In de grote steden als Rotterdam en Amsterdam komt het geregeld voor, maar dat is niks vergeleken met buitenlandse steden als Barcelona en Parijs. Er wordt regelmatig gewaarschuwd voor eventuele zakkenrollers, maar toch is het erg belangrijk om hier zelf ook goed rekening mee te houden. Doe daarom je portemonnee niet in je kontzak en voorkom zoveel mogelijk dat je rugzak op je rug zit. Ga daarnaast ook niet in gesprek met straatverkopers of onschuldig ogende mannen die je wat willen vragen. Zakkenrollers doen zelfs een val na om vervolgens overeind geholpen te worden en de portemonnee van een onschuldige toerist te kunnen jatten.

Houd bovenstaande tips goed in je achterhoofd en je vakantie naar het buitenland zal een trip worden om nooit te vergeten.