Voor de eerste keer kamperen: 3 tips

      Reacties uitgeschakeld voor Voor de eerste keer kamperen: 3 tips

Kamperen: je moet ervan houden. Voor de een is het een beetje te preventief en voor de ander is het een echte droomvakantie. Wil je de gok eens wagen? Als je voor het eerst gaat kamperen, moet je rekening houden met een aantal dingen. Je moet namelijk heel wat spullen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een tent en een luchtbed, maar ook een gasstel. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen als je voor het eerst gaat kamperen.

Het begint bij de tent

Als je gaat kamperen heb je natuurlijk een tent nodig. Hier zul je de komende dagen of misschien wel weken namelijk in spenderen. Het is belangrijk dat je een goede tent koopt. Voordat je er zomaar eentje aanschaft, moet je jezelf afvragen wat voor tent geschikt is. Met hoeveel personenen ga je op vakantie? Ga je met je partner en ben je van plan om op verschillende plekken te verblijven? Dan is een compacte tent geschikt. Ga je op vakantie met kinderen? Dan kun je kiezen voor een wat grotere familietent.

Geen zin om een luchtbed op te pompen? Je hoeft niet alleen met een tentje op pad. Je kunt er ook voor kiezen om met een vouwwagen naar de camping te gaan. Vouwwagens van Combi Camp bieden je de luxe van een hotel, maar dan in een tent met eigen bed en keuken.

vakantie

Check!

Als je gaat kamperen, moet je veel spullen meenemen. Een geschikte tent, slaapspullen, een gasstel, maar dit is nog lang niet alles. Met alleen een gasstel kom je er niet, je hebt natuurlijk ook pannen nodig. En denk eens aan het speelgoed voor de kinderen. Omdat je zoveel moet meenemen, is de kans groot dat je iets vergeet. Maak daarom een checklist met alles wat je moet meenemen. Pak deze erbij tijdens het inpakken van de spullen. Zo kun je precies zien wat je al wel of niet in hebt gepakt.

vakantie

Thuis oefenen

De eerste keer kamperen kan best nog wel spannend zijn. Je weet namelijk niet hoe het er aan toe gaat op de camping en in welke situaties je terecht komt. Je kunt dan ook beter zo goed voorbereid zijn als mogelijk. Het is zeker aan te raden om je tent thuis al een keer op te zetten. Je wilt er op de camping natuurlijk niet achter komen dat je een aantal onderdelen mist. Het opzetten van de tent gaat waarschijnlijk niet in één keer goed, maar blijf oefenen. Na een aantal keer heb jij het helemaal