Aan wat moet je denken voordat je op reis gaat naar Turkije?

      Reacties uitgeschakeld voor Aan wat moet je denken voordat je op reis gaat naar Turkije?

Turkije, dat door bijna 38 miljoen mensen per jaar wordt bezocht, behoort niet voor niets tot de top 10 van toeristische bestemmingen ter wereld. Turkije‘s diverse landschappen, avontuurlijke activiteiten, ongelooflijke cultuur, oude geschiedenis, heerlijk eten en interessante kunst maken het een zeer unieke plek om te verkennen.

Je hebt een visum nodig

De Turkse douane eist van veel landen dat buitenlanders een visum moeten verkrijgen om Turkije binnen te komen. Je kan een visum online bestellen via turkijevisiumonline.nl. Voordat je een visum bestelt, zorg er dan voor dat jouw paspoort zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Turkije, of je kan geweigerd worden om het land te binnen te komen. Het ontvangen van een visum kan over het algemeen een paar weken in beslag nemen, dus wacht hier niet mee tot de laatste minuut.

boot

Breng cash mee 

De munteenheid van Turkije is de Turkse lira(₺TRY) en is beschikbaar in 5, 10, 20, 50, 100 en 200 biljetten. Het is bekend dat de waarde van de lira schommelt en dat deze momenteel een hoog inflatieniveau kent, waardoor deze voor toeristen goedkoper is dan normaal. Creditcards worden algemeen geaccepteerd in grote steden, maar in veel kleinere steden en ook eenvoudige instellingen in grote steden, zal je gevraagd worden om contant te betalen. Voorzie dus zeker van contant geld en breng ook kleingeld mee voor taxitarieven, tips voor obers en openbare toiletten.

zee

Drink geen kraanwater

Het leidingwater in Turkije is extreem schoon, omdat het vele saneringsprocessen heeft doorstaan. Het is echter rijk aan calcium, wat resulteert in een bittere smaak. De meeste Turken kopen dus grote flessen water bij supermarkten en buurtwinkels. Als je in de zomer op bezoek bent, denk er dan aan om veel water te drinken om uitdroging door de intense zomerse hitte te voorkomen.

Lees de praktische reistips voor Turkije, voordat je vertrekt om een zorgeloze vakantie te garanderen!