Een rondreis door Tanzania

      Reacties uitgeschakeld voor Een rondreis door Tanzania

Rondreizen is ontzettend gaaf, je ziet veel nieuwe dingen en kan prachtige herinneringen opbouwen. Er zijn veel verschillende plekken waar je een rondreis kunt maken. Zo zijn er in Europa mooie landen waar je aantal steden kunt bezoeken. Italië is hier een voorbeeld van, veel mensen kiezen ervoor om met de auto door Italië rond te reizen. Steden als Rome, Florence, Pisa en Venetië zijn erg populair. De kans is dat je groot dat je al in veel Europese steden bent geweest, misschien wil je een stap verder! Een Tanzania rondreis is dan absolute aanrader. Dit land staat bekend om zijn prachtige natuurparken waar je ontzettend veel flora en fauna kan bezichtigen. Serengeti is een van deze beroemde natuurparken, dit park bestaat uit een savanne van wel 30.000 vierkante kilometer! In dit artikel worden nog meer mooie bestemmingen in Tanzania toegelicht.

Eerste een aantal essentiële tips!

Voordat je verder leest naar de mooie bezienswaardigheden moeten er eerst een aantal tips worden gegeven. Het is van uiterst belang dat je goed voorbereid naar Tanzania gaat. Zo moet je zijn voorzien van een geldig paspoort, deze moet op de dag van vertrek minimaal 6 maanden geldig zijn. Ten tweede moet je in het bezit zijn van een visum, deze kun je voor 50 euro bij de ANWB kopen. Ga je op rondreis met een kind? Zorg dat zowel jij en het kind beide gevaccineerd zijn, infecties en ziektes liggen op de loer in Tanzania. Wil je goedkoop op een Tanzania rondreis? Boek zeker een jaar van te voren!

Bezienswaardigheid 1. Serengeti

Het prachtige natuurpark Serengeti is hierboven al genoemd. Dit park bestaat uit ruim 30.000 vierkante kilometer savanne. Dit park mag je gewoonweg niet gemist hebben. Het is aan te raden van te voren een 3 daagse safari te boeken. Nergens is een safari zo mooi als in Tanzania. Wanneer je eenmaal op safari bent in het Serengeti park lijkt het net alsof je in een natuurfilm bent beland. De kans dat jagende dieren ziet is erg groot, dit is absoluut een unieke ervaring.

Bezienswaardigheid 2. Kilimanjaro

Wanneer je op een tanzania rondreis gaat is het bezoeken van de Kilimanjaro een absolute aanrader. De Kilimanjaro is een bergmassief in de gelijknamige regio in het noordoosten van Tanzania. Deze berg bestaat uit drie aaneengesloten stratovulkanen die in de periode tussen 2,5 miljoen en 150.000 jaar geleden zijn ontstaan. Dit zijn de Strato, de Mawenzi en de Kibo. Deze vulkaan is al lang geleden ingestort en bestaat nu uit een gekartelde bergkam. Rondom de Kilimanjaro hebben zich drie verschillende volkeren gevestigd, namelijk de Wachagga, de Ngasa en de Masai. Het is mogelijk om de berg te beklimmen, het is wel aan te raden dit onder begeleiding te doen!

Bezienswaardigheid 3. Zanzibar

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika, dit  behoort tot Tanzania. Dit eiland heeft een mooie historische binnenstad. Het is voor iedereen mogelijk om dit eiland bezoeken, over het algemeen is het er erg toeristisch. In Zanzibar kun je veel verschillende soorten specerijen vinden zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel.