Goed verzekerd op reis met een caravanverzekering

      Reacties uitgeschakeld voor Goed verzekerd op reis met een caravanverzekering

Het is zomervakantie en velen gaan de weg op met een nieuwe of tweedehands caravan of camper. De bestemmingen lopen uiteen tussen binnenland en buitenland. In beide gevallen wil je natuurlijk dat je goed verzekerd bent. Het laatste waar je aan moet denken is dat je pech krijgt! Desalniettemin zit een ongeluk in een klein hoekje en kun je maar beter goed voorbereid zijn. Dankzij een goede caravanverzekering kun je dan met een gerust hart de weg op en genieten van je vakantie. Maar hoe verzeker je nu een caravan en wat valt er nu allemaal onder de dekking?

Dekking in binnen- én buitenland

Bijna alle verzekeringen gelden voor zowel binnenland als buitenland. Vanuit Europese regelgeving zijn de meeste zorgverzekeringen, autoverzekeringen, wettelijke-aansprakelijkheidsverzekeringen, etc. in de gehele Europese Unie van kracht. Het is echter wel goed om te allen tijde de kleine lettertjes te lezen om hier 100% zeker van te zijn.

Vervangende caravan

Ben je op vakantie en is er wat aan de hand met je caravan of camper waardoor je hier niet langer in kunt overnachten? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar het hoeft geen regelrechte ramp te zijn. Sommige caravanverzekeringen bieden namelijk een vervangende caravan, camper of andere verblijfplaats. Op die manier kun je alsnog genieten van je vakantie ook al heb je pech met je caravan. Ook hierbij geldt overigens wel dat dit per verzekeraar kan verschillen en ook per pakket.

Inboedeldekking

Aanvullend kun je je ook laten verzekeren voor de inboedel van je caravan. Het zal je verbazen hoeveel er mee op reis gaat! Tegenwoordig gaan ook steeds duurdere elektronische apparaten mee zoals een iPad of een laptop. Met een aanvullende inboedeldekking zorg je ervoor dat je je niet druk hoeft te maken wanneer je tijdens een uitstapje de spullen in je caravan of camper achterlaat.

Stormschade

Het is dan wel zomer, maar dat betekent nog niet altijd goed weer. Het kan in Europa ook in de zomer namelijk goed stormen! Als je dan met de caravan of camper op een open veld staat, dan kun je hierdoor nog aardig wat schade oplopen! Denk hierbij aan schade door het inslaan van bliksem of doordat de caravan of camper getroffen wordt door flinke hagel.

Caravan verkopen

Als je je caravan na de vakantie wil doorverkopen, dan doe je er ook je voordeel mee om deze goed verzekerd te hebben. Als er tijdens de vakantie wat gebeurd en de caravan raakt beschadigd, dan wordt het moeilijker om de caravan te verkopen. Houd er dus rekening mee dat het verzekeren van je caravan, je ook nog op termijn weer geld kan opleveren. Op die manier betaalt de verzekering zichzelf terug!