Een vakantiewoning kopen? Deze 3 locaties vervelen nooit

      Reacties uitgeschakeld voor Een vakantiewoning kopen? Deze 3 locaties vervelen nooit

Een vakantiewoning kopen heeft zo zijn voordelen: je weet zeker dat je altijd terecht kunt, je zit op je favoriete locatie, zekerheid over kwaliteit, vaste buren waar je vriendschappen mee kunt aangaan en een thuisgevoel op vakantie. Een nadeel is dat je na vele vakanties op dezelfde locatie uitgekeken kunt raken op de omgeving. Het is dus belangrijk om voor een tijdloze locatie te gaan waar altijd wat te beleven valt. De volgende bestemmingen zijn hier een voorbeeld van.

Nederland – het Markermeer

Het Markermeer is aan twee kanten omgeven door land, namelijk door Flevoland en Noord-Holland. Aan de noordzijde grenst het aan het IJsselmeer. Na de inpoldering van de Noordoostpolder was de overheid oorspronkelijk van plan om ook het Markermeer droog te leggen. Gelukkig is dit niet gebeurd, want het Markermeer is een prachtig recreatiegebied. Je vindt hier de karakteristieke rust van een watergebied en kunt daarnaast genieten van knusheid in een van de vele havendorpjes, zoals Volendam en Enkhuizen. Op zoek naar avontuur? Met de boot vaar je via het IJmeer zo de Amsterdamse Sixhaven binnen.

België – De Kempen

Het Vlaamse Kempenland is een zandstreek die oorspronkelijk enkel begroeid werd door heiden en vennen. Dankzij de inzet van bewoners is het landschap door de jaren heen vergroend; je vindt er nu ook uitgestrekte bossen met een levendig wildleven. In het Kempenland maak je prachtige wandelen door afwisselende landschappen, terwijl je konijnen, herten en diverse vogels spot. Zin om een dagje te gaan shoppen of een avondje te stappen? Met de auto of het openbaar vervoer ben je zo in de bruisende stad Antwerpen.

Vakantiewoning kopen in Bonaire

Lekker Nederlands praten en het hele jaar door genieten van de zon? Bonaire is the place to be! Een vakantiewoning kopen in Bonaire heeft als nadeel dat je er niet zomaar even heen rijdt, zoals met een vakantiehuisje in Nederland of België, maar Bonaire is de lange reistijd dubbel en dwars waard. Het eiland wordt ook wel Divers Paradise en Flamingo Island genoemd. Duiken is er het einde met haar scala aan prachtige riffen en het gezellige onderwaterleven van schildpadden en exotische vissen. Na een ontspannen dagje op het strand of een roadtrip over het eiland geniet je ’s avonds van culinaire hoogstandjes en smaakvolle cocktails in een van de vele restaurants of bars.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere toplocaties om een vakantiewoning te kopen, maar we hopen je met deze blog geïnspireerd te hebben. Al is het enkel voor het maken van een nieuw reisje!