3 dingen om aan te denken voordat je op reis gaat

      Reacties uitgeschakeld voor 3 dingen om aan te denken voordat je op reis gaat

Wanneer je op reis gaat of een lekkere vakantie hebt gepland, zorg dan dat je ruim van tevoren begint met nadenken over de zaken die je nog moet regelen voor vertrek. Het is ontzettend vervelend als er ineens nog allerlei dingen te binnen schieten wanneer je op het punt staat om te vertrekken. Zorg er daarom voor dat je geruime tijd voor vertrek al hebt nagedacht over (onder andere) de volgende drie dingen!

1. Zorg voor een juist identiteitsbewijs

Op reis gaan zonder je belangrijkste reisdocument is natuurlijk onmogelijk. Heb je een paspoort nodig voor het land waar je naar toe gaat, of is een ID-kaart al voldoende? Zoek dit ruim van te voren uit. Vergeet ook niet te kijken naar de geldigheid van je identiteitsbewijs: hoe lang is je pasje of paspoort nog geldig en welke eisen stelt het land aan de geldigheidsduur ervan? Vraag een paspoort of ID-kaart al ver voor vertrek aan. Zorg dat je je paspoort altijd bij je houdt en goed opbergt. Wanneer je dit belangrijke document meer bescherming wilt bieden, dan kun je ervoor kiezen om je paspoort in een paspoorthouder op te bergen en te bewaren.

2. Ga goed verzekerd op reis!

Goed verzekerd op reis gaan is ontzettend belangrijk. Of je nou avontuurlijk gaat rondtrekken, of alleen maar relaxed bij het zwembad van het resort wil blijven hangen, op reis kan er altijd onverhoopt wat gebeuren… Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt, kijk dan of je deze, afhankelijk van de bestemming, op werelddekking moet zetten of dat een EU-dekking al voldoende is. Win tijdig informatie in over de reisverzekeringspolis en je reisverzekeringsmaatschappij.

3. Bedenk wat je meeneemt op reis

Welke kleren, hoeveel bikini’s en wat voor douchegel je meeneemt kun je natuurlijk vlak voor vertrek wel bedenken… Maar iets wat wél goed is om op tijd over na te denken, is waar jij je spullen in mee gaat nemen. Neem je een backpack, koffer, trolley of misschien wel een reistas mee? De aanschaf van zo’n tas of koffer vergt soms tijd, en wanneer je op tijd bedenkt wat voor soort tas je mee wilt nemen, kun je natuurlijk goed de sale en kortingen in de gaten houden! Wil je het gemak van een tas met de voordelen van een koffer, of kun je gewoon niet kiezen tussen een tas en een koffer? Schaf dan een mooie reistas op wieltjes aan! Draag de tas comfortabel in de hand middels de stevige handvatten, draag de reistas fijn over de schouder middels de gewatteerde en verstelbare schouderbanden, of rol de tas net als een koffer over de grond, en verplaats je met gemak van gate naar gate op het vliegveld. Van een leren reistas heb je zeker weten jarenlang plezier!

Check, check, dubbelcheck. Zorg dat jij in ieder geval deze drie belangrijke dingen op een rijtje hebt voordat je in het vliegtuig stapt, en ga met een goed gevoel op reis!