Tips voor de wintersport roadtrip met de private lease auto

      Reacties uitgeschakeld voor Tips voor de wintersport roadtrip met de private lease auto

Het is alweer bijna 2020. Voor sommige mensen is het wintersportseizoen al aangebroken. De mensen die van plan zijn om in het begin van 2020 op wintersport moeten nog even wachten. Hoe ben jij van plan om op wintersport te gaan? Ga je liever met het vliegtuig of toch liever met de auto? Als je van plan bent om met de auto te gaan dan is het handig dat je een aantal tips leest. Natuurlijk is het belangrijk dat je bak op het dak goed strak vast zit. Maar er zijn ook nog een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden als je van plan bent om met je private lease auto op pad te gaan. Gelukkig mag je in de meeste gevallen op reis met je private lease auto. We raden wel aan om dit vooraf te checken bij je leasemaatschappij. Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Kilometers

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag hangt af van vele verschillende factoren. Één van die factoren is de keuze voor het aantal kilometers dat je per jaar wil rijden. Indien je over dit aantal kilometers heen gaat moet je een extra bedrag bijbetalen per kilometer. Dit bedrag verschilt ook weer per leasemaatschappij. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen. Check daarom voordat je aan je trip begint hoeveel kilometer je al hebt gereden en hoeveel kilometer het heen en weer is naar je wintersport bestemming.

Pechhulp

Private lease kent vele voordelen. Zo ben je bij private lease vaak allrisk verzekerd. Ook dit kan verschillen per leasemaatschappij. Bij een ongeval in het buitenland ben je dan gelukkig verzekerd en hoef je in de meeste gevallen alleen een eigen risico te betalen. Als je betrokken raakt in een ongeval is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met je leasemaatschappij. Zij kunnen je meteen helpen met alle stappen die je dient te ondernemen. Een verschil tussen private lease en zakelijk leasen is dat je het eigen risico bij een ongeval met zakelijk leasen alleen hoeft te betalen indien het ongeval buiten werktijd gebeurt. Een belangrijk voorwaarde is dat er geen sprake moet zijn van roekeloos rijgedrag. Dan zal je wel het eigen risico moeten betalen.

Voordat je op reis gaat is het dus erg belangrijk dat je je private leasecontract nog een keertje doorneemt om te bekijken welke regels voor jou van toepassing zijn. Wij wensen je alvast veel sneeuwplezier!